preekstoel

"RAMPTOCHT WSV-LEDEN"

SchipperslatijnGeplaatst door harrie di, oktober 04, 2016 23:17:43
Ingediend door Jan Posthumus:

Het jaarlijkse uitje- deeindeseizoennaardehellingshavenenbezoekaandebierhalletoertocht dit jaar uitgelopen op een ramp.

Wat is er namelijk gebeurd,

Het begon al op de vrijdagavond dat het tegen zat -mooi weer-

Het eerste schip "de vrouwenzand" was natuurlijk al vroeg op weg, gevolgd door de stream en de sarah ettelijke uren later, maar nog steeds goed weer erbij.

Wij hadden voor de tocht het openingsslokje al een paar dagen in de vriezer liggen en hier konden we, toen we waren afgemeerd, buiten zittend van genieten ;-)

Tot zover nog niets aan de hand, maar de volgende dag stralend weer en de bierhalle voelde het al weer aankomen. Te mooi weer om binnen in een kroeg te gaan zitten.

Dus hebben we de vrouwen maar om een visje gestuurd. Wij (de mannen) moesten wachten op de rest van de deelnemers "de hatseflatsers".

Ergens in de middag kwam het eerste scheepje binnen en deze had het bericht dat de andere beiden om half vier uit Rottevalle zouden vertrekken. Dus na een poosje genoten te hebben van de middagzon en het reisverslag van Cora en Ruud liep het naar de klok van zessen en dus begonnen de magen te knorren. Maar de rest van de hatseflatsers was nog niet aangekomen dus werd er telefonisch contact gelegd, ze kwamen al mooi in de buurt werd er gezegd.

Nog een klein uurtje; dan werd het voor ons te laat om te eten dus Chinees was de boodschap.

Alle tafels buiten opgesteld en gezamenlijk aan de afhaalchinees, kleine en grote porties voor ieder wat wils. Al etend was het uurtje zomaar om en werd er weer gerefereerd naar de andere hatseflatsers. Waar blijven ze toch?

Het mobieltje er maar weer bij, het antwoord kwam al snel "we hebben de watertoren al in zicht".

Waar zien jullie die toer dan???

De toer?

Ja de watertoren.

Links van jullie? ...nee....... Nee? recht voor ons...... Recht voor jullie? ……… OH

We zijn er vlak bij…… Er vlakbij?

……..oh

Maar dan zijn jullie niet in Grou.

Nee????

NEE DAN ZIJN JULLIE IN AKKRUM

Maar snel het roer om anders is het straks donker, dus zo gezegd zo gedaan kwamen ze net voor het donker werd in de Hellingshaven aan en konden ze aanschuiven voor de koffie met een lekkere gangmaker erbij.

Verder met elkaar een heel leuke avond gehad waar we met de "nieuwe" leden kennis konden maken en verhalen uit konden wisselen. Ook werd nog even teruggekeken naar de grote toertocht die dit jaar ook een record aan deelnemers had.

We kwamen tot de conclusie dat de watersportverenigingsleden goed bezig zijn en hun gezamenlijke tochten met een hoog gezelligheidsgehalte bereleuk zijn.

Mooi bij het kampvuur, een hapje en een drankje erbij, terugdenkend aan de verpestte middag "niet naar de bierhalle" waren we het met elkaar eens dat we met een mooie groep deelnemers toch een geweldige tocht hadden.

Als de zondag ook nog goed weer belooft en Piet was positief kon het niet meer stuk.

En inderdaad na een heel mooi rustig gevaren terugreis konden we nog mooi in de haven even napraten.

Volgend jaar het laatste weekend van september staat hij weer gepland op 22.23 en 24/9.

Het uitje groeit uit tot een minitoertocht voor bezoekers aan de bierhalle die al drie jaar niet zijn geweest vanwege het weer.

En door ditzelfde weer is ook het seizoen nog niet voorbij dus overweeg ik om de naam van het uitje te veranderen.

"denoglangnieteindeseizoennaardehellingshavenengeenbezoekaandebierhalleen-tochgezelligsamenzijntoertocht"

Gezien de omstandigheden van de laatste jaren lijkt mij dit de beste optie.

"skreaun troch de Henk Kroes fan de bierhalletocht"

Fill in only if you are not real

Geplaatst door Cora zo, oktober 09, 2016 22:38:37

Ook wij kunnen terug kijken op een leuke gezellige wekend. Op naar volgend jaar. Dan toch maar naar de bierhal. Gr Cora en Ruud

Geplaatst door Bote vr, oktober 07, 2016 20:36:27

Een prachtig stukje mooi geschreven , wij kunnen terug zien op voor ons een kort maar leuk weekend , hopelijk kunnen we volgend jaar alle dagen erbij zijn

met vriendelijke vaar groeten , De Hatsevlats .